Skip to main content

Podcast: Nance

Nance – voor wie haar niet kent, Nance is de blonde zangeres van 24/7 – is een verhaal apart; ik ken haar al heel lang en heel persoonlijk – ik was zelfs aanwezig op haar trouwdag, in hetzelfde jaar dat ik in het huwelijk trad. Zij was de vrouw van William Rutten, de fotograaf waar ik zo’n tien jaar een hecht team mee vormde. Aangezien de fotoshoots en de interviews heel vaak in de studio van William plaatsvonden, liep ik ook regelmatig door haar huis. Zo leerde ik haar ook van een andere kant kennen.

Toen ik haar benaderde voor deze podcast, stemde ze meteen enthousiast toe. Het gesprek vond plaats bij mij thuis. Het weerzien was prettig. Nadat we eerst herinneringen hadden opgehaald uit die tijd – ‘Weet je nog, die keer bij Herman Brood in zijn studio?’ – begon de podcast. Van te voren had ik me uiteraard voorbereid en verdiept in haar leven na 24/7.

In de interviews die ik op Internet vond, ging het qua gezondheid vaak over de Ziekte van Crohn waar Nance aan leed en nog lijdt. Dit leek mij een mooie insteek; als ervaringsdeskundige zou ze in mijn ogen voor anderen die aan deze ziekte lijden een steun in de rug kunnen zijn. Behalve dat ze vertelde hoe ze zelf met deze nare ziekte omging – gelukkig kan ze daar nu heel goed mee leven, maar dat was wel eens anders – gaf ze andere mensen die deze ziekte hebben inderdaad adviezen om het leven met Crohn gemakkelijker te maken. Aan het eind kwam ze ook nog met een primeur…

Leave a Reply

Meld je gratis aan!Alle cursussen & lessen tot 1 november gratis!

Schrijf je in en neem de leiding over je eigen gezondheid!