Over mij

Over mij

Van onze voeding worden we ziek, en de zorg maakt ons zieker. Toch gaat 95% van alle mensen naar de reguliere supermarkt en als ze ziek worden, naar de huisarts, de apotheek en het ziekenhuis. Dat vind ik prima.

Maar mijn missie is om jou te laten zien dat er meer, en betere wegen naar Rome leiden. Je hoeft niet ziek te worden van wat je in de supermarkt koopt, en hoeft niet nog zieker te worden door chemo, bestraling of lichaamsvreemde medicijnen. Want daarvoor zijn vele gezondere alternatieven!

In mijn boeken, blogs, podcasts en e-boeken leg ik je haarfijn uit waarom onze voeding ons ziek maakt, waarom dat geen goed idee is en dat er talloze gezonde alternatieven bestaan.

Wat is er precies gebeurd?

Vijfentwintig jaar geleden kreeg ik last van brandend maagzuur. Mijn huisarts zei: ‘U heeft een Barrett-slokdarm en schreef me maagzuurremmers voor. ‘Die moet je’, zei hij, ‘levenslang blijven slikken. Dat zou ik maar doen’, voegde hij eraan toe, ‘want Barrett is een voorstadium van slokdarmkanker!’

Een ander alternatief was er niet. Daarom ben ik zelf op zoek gegaan naar alternatieven. Vrij snel kwam ik erachter dat mijn kwaal niet werd veroorzaakt door te veel maagzuur, zoals mij werd verteld, maar juist door te weinig maagzuur. Hoe kan je maagzuurremmers voorschrijven om te weinig maagzuur te bestrijden? Dan zorg je immers voor meer problemen.

Geen maagzuurremmers, maar wat dan?

Daarmee is mijn zoektocht naar chronische gezondheid begonnen. Om de oplossing te vinden heeft me tien jaar en tamelijk veel geld gekost. Het is mijn missie om je informatie te verstrekken waardoor jij die lijdensweg niet ook hoeft te gaan.

In dezelfde tijd raadde iemand mij aan om de Voedingszandloper te lezen. Dat gaat over hoe de voeding die de voedingsindustrie ontwikkelt, ons ziek maakt. Zó werd het mij duidelijk dat wat je in de supermarkt koopt niet bijster gezond is, en dat producten voor kinderen nog slechter zijn dan voor volwassenen.

11 Miljoen mensen chronisch ziek

Niet veel later stuitte ik bij toeval op de site van de RIVM. Daarop las ik dat in Nederland het aantal chronisch zieke mensen tussen 2013 en 2018 met 100% was gestegen van bijna 5 miljoen naar bijna 10 miljoen. Daarna zijn er geen nieuwe cijfers gepubliceerd.

Op dat moment viel bij mij het kwartje: de voedingsindustrie maakt ons ziek en de allopathische zorg houdt ons zo lang mogelijk ziek met zijn medicijnen en zijn behandelingen. Daardoor zijn zoveel mensen chronisch ziek. Ik kwam er ook achter hoe dat werkt, waarom zoveel mensen chronisch ziek werden en wat je daartegen kan doen.

Dat was de aanleiding om me alleen nog maar bezig te houden met de vraag: wat kan je doen als je lijdt aan een ernstige gezondheidsklacht? En dat heeft er weer voor gezorgd dat ik daar inmiddels heel veel meer over weet. Die kennis wil ik graag met je delen middels mijn boeken, mijn blogs, mijn podcasts, mijn e-boeken en de CURSUS Chronisch Gezond. Dat is de reden dat chronischgezond.nu alweer 3 jaar (sinds 2021) bestaat.

DE CURSUS ontwikkelde ik twee jaar geleden (2022). Die kan je helpen om stap voor stap je immuunsysteem te versterken waardoor je minder vatbaar bent voor ernstige ziektes. 97% Van alle gezondheidsklachten kan je immers zelf oplossen.

Sindsdien is het mijn motto: NIETS GEBEURT VOOR NIETS, VOOR ALLES IS EEN REDEN! Het is de kunst dat te zien of te voelen. Daar help ik je graag mee.

Afspraak maken?

7 + 9 =