Over Chronisch Gezond

Het boek
‘Chronisch Gezond’

Vlak voordat ik mijn laatste boek af had, stond het vast dat dit boek deze keer echt de titel De Omgekeerde Wereld zou krijgen. Omdat alle partijen die naar macht streven – overheid, voedingsindustrie, farmaceutische industrie, etc. – de leugen poneren als waarheid (en ervan uitgaan dat iedereen zo stom is dat te geloven), is de oplossing simpel: draai die leugen om!
Dus toen ik om de een of andere reden op de site van het RIVM terechtkwam, zag ik daar tot mijn stomme verbazing dat er in 2018 bijna 10 miljoen mensen chronisch ziek waren.

En opeens viel bij mij het kwartje: Chronisch Gezond moest het zijn, het omgekeerde van ‘chronisch ziek’. Dat is namelijk precies waar dat boek over gaat.

De volgende stap was een gezondheidsplatform, met cursussen om weer de baas over je eigen lijf te worden. Niet alleen dat, ik had ook mijn toekomst: mensen motiveren en ondersteunen om een gezond leven te gaan leiden. Zo moeilijk is dat immers niet!

‘Met een subsidie van de gemeente Almere kon ik dit platform professionaliseren en optuigen. Het doel van dit platform is om iedereen die aan zijn gezondheid wil werken daarbij te motiveren, inspireren en faciliteren.’